вторник, 24 ноември 2015 г.

“Книга за всеки българин” – справочник и помощник за самолечение



“Книга за всеки българин” – справочник и помощник за самолечение

Важно е да се събудим от унеса и инерцията,
 да заживеем в един нов и свой живот


По този път ще ни води най-вече честотата на любовта, тя ще ни учи да се справяме адекватно с проблемите си


В Кърджали беше представена “Книга за всеки българин”. Нейните автори, съпрузите Динко Иванов и Ирина Червенкова, след като сами се справят с многобройните си здравни проблеми, след дълго ходене по мъките, предлагат много ценна информация за алтернативните методи на лечение. Те нямат претенцията на учители или откриватели, а само на постарали се да изучат, систематизират, подберат, комбинират и приложат разпръснатата в най-различни източници информация за самолечение. И така написват една книга, която за кратко време се превръща за много хора справочник и помощник за самолечение. С цел да подпомагат нуждаещите се да тръгнат по този път, създават и своята Школа за усмивки в София, в която предлагат много нестандартни техники и способи за събуждане и активиране на дремещия в човека потенциал от дух и енергия.
Срещата с тези ентусиасти на здравето, изваждащи на показ, не само някои позабравени умения за физическо, духовно и хармонично развитие, но и някои скривани заплахи за нашето здраве, се организира от РБ “Н.Й.Вапцаров” и НЧ “Обединение 1913”.



- Динко, според някои становища, много скоро ортодоксалната медицина ще стане напълно безпомощна. Къде е слабото й място, според вас?
- Не бива да се отричат постиженията на така наречената ортодоксална медицина, да се  изпада в крайности и да се лишаваме от натрупаните в нея научни умения и знания. Това, което ние не приемаме, е системата на медицинско обслужване и израждането на здравеопазването и фармацевтиката в печалбарска индустрия, несъобразяваща се дори с най-голямата ценност – живота.

- Знаем, че здравето ни зависи от нашия енергиен баланс, но как да го постигнем?
- Кратък и универсален отговор за това няма. Затова водим нашите курсове и занятия и издадохме „Книга за всеки българин“. Начините за събуждане на нашите потенциални възможности в нас са много, но всеки избира своя специфично индивидуален път, което му подсказва неговата интуиция. Пътищата са  много, но ние избираме своята пътека и се движим по нея с постоянство, отговорност и решимост.



- Как се обяснява голямата роля на нашето въображение, на нашата мисловност в оздравителните процеси?
-  Енергийното ни състояние е пряко зависимо и от нашата мисловност, нашето въображение. Когато си представяме красиви гледки и преживявания, ние попиваме, съхраняваме енергията на тези усещания, защото където отива мисълта, въображението, там отива и енергията. С тяхната сила ние подтикваме тялото, ума, душата си към синхронизация с хармонията, баланса, т.е. към здраве и спокойствие. Постигаме самообладание, научаваме се да избягваме така пагубните чувства на гняв, ярост, ревност, скръб, страх, завист, омраза и др.

- Почти всички духовни системи препоръчват като условие за изцеляването равновесието на ума и сърцето. Това постижимо ли е?
- Ние също сме разработили нашата система в тази насока. Да постигнем хармония между ума, сърцето и душата.  Човек е една съвкупност от физика, съзнание и душа и трябва да се стреми към равновесие и спокойствие. Това е постижимо и има стотици примери за това как човек да го достигне, да бъде щастлив,  да живее в синхрон с вътрешното си Аз и с вселенската енергия.


- Учите хората във вашата Школа за усмивки и на енергийно изчистване…
- Да, чрез овладяване на ума, чувствата, емоциите, да не допускаме в тях негативизъм и мрачни мисли, като се научим да изхвърляме от нас това което ни наранява, даваме позитивизъм на целия си организъм и на физическо, и на психическо ниво. И да привличаме от обкръжението, от природата, от Вселената подхранващата, лечебната светлина и енергия.

- С какво да започнем този оздравителен път?
- Най-важно е да се събудим от унеса и инерцията, в които сме потопени, да заживеем в един нов и свой живот, а не в този, в който са ни вкарали. Да започнем да мислим и да действаме по нов начин, да се освободим от заливащите ни манипулации, от дезинформацията. Да не се оставяме да ни учат какво, а как да мислим, да не вярваме сляпо в нечии други  истини, впрегнати в услуга на нечии користни интереси. Да се обърнем към себе си, да открием Бога в себе си, да опознаем своята божествена същност, да се обръщаме с вяра и молитва към нашия Създател. Искрената молитва има честота 8 херца, каквато е и на магнитното поле на Земята. Тази честота на любовта ще ни даде своята сила, ще ни поведе по правилния път, ще развие нашата интуиция, която ще ни подсказва в трудни моменти, като днешните, правилните решения на проблемите ни, адекватната ни реакция към тях. Ще ни дари с мъдрост и познание, ще ни умиротвори, ще ни направи отворени към другите и към нас самите, да имаме обич към всяко живо същество, сякаш е част от нас.


- Един от най-важните възстановяващи здравето способи, според вас?...
- Много е важно движението, тренирането на нашата мускулатура във всички възрасти. Това води и до доброто състояние на мозъка, сърцето, костите, ставите, сухожилията и всичките ни органи. Тренираните мускули се съкращават по-бързо, влияят на прилежащите им  капиляри, стимулират кръвообращението и действат като помпа, работеща 2-3 пъти по-силно от самото сърце. И поради големия брой на мускулите /повече от 500/, те са наречени периферно сърце. Опитите показват, че сърцето може да изпомпва кръв със сила 120 мм. живачен стълб, а мускулът - над 250 мм.

- А в сферата на духовните практики?
- Релаксацията, медитацията, визуализацията… Те премахват причинителите на болестта – страхове, конфликти, фобии, стрес, скръб, тревоги, обиди, огорчения, безпокойства… Но не като потискаме тези отрицателни преживявания, а като ги освобождаваме от енергиите, които ги захранват и като ги пренасочим към оздравяване, към творческо съзидание. В практическата част на нашата книга се спираме подробно на предлаганите от нас техники и практики в тази връзка.


- Може ли да се каже, че Земята е нещо като болница, в която се лекуват душите ни от недъзите на плътта?
- Не, по-скоро Земята е мястото, където сме изпратени за определени изпитания и уроци, които да ни помогнат в духовното израстване. Тя е едно училище, невероятно красиво и вълнуващо, което за съжаление ние рушим и съсипваме с нашата безотговорна дейност. Физическите тела, са ни дадени, за да можем да изживеем неща, които не са възможни само в енергийната ни същност. Телата ни са едни прекрасни и съвършени системи, които трябва да поддържаме в отлично състояние и в синхрон с нашите души.

- Смяташ ли, че, според вашия опит, истинското здраве седи в изпълнението на Божията воля, както ни напомня Петър Дънов?
- Ние сме тук не случайно и като частици от нашия Създател, се стремим да се приближим към Неговото съвършенство. Като мобилизираме нашата вътрешна енергия, да я сливаме с енергията на Вселената и така да получаваме сила от Неговия неизчерпаем източник, от Природата. В различните религии са дадени много похвати и напътствия как да става това, но тъй като сме надарени и със свободна воля, сами решаваме кой път да изберем, но заедно с това приемаме и отговорността, последствията от нашите избори.

Интервюто взе:Лияна Фероли

Няма коментари:

Публикуване на коментар